Какви са резултатите от проучването на Епископската базилика?

Академична конференция на тема „Епископската базилика на Филипопол: проучвания и резултати (2015 – 2017)“ започва днес от 9 часа в Дом на културата „Борис Христов“.

Организатори на събитието са Община Пловдив, Регионален археологически музей – Пловдив и Фондация „Америка за България“.

На конференцията публично ще бъдат представени и дискутирани резултатите от проучванията на Епископската базилика в Пловдив, проведени от различните специалисти между началото на 2015 и края на 2017 година.

Освен презентациите на участниците, двудневната програма на конференцията включва и посещение на Епископската базилика и Малката базилика, както и откриване на тематична изложба с артефакти от Епископската базилика в Регионалния археологически музей. Материалите от конференцията впоследствие ще бъдат публикувани в сборник.

В официалното откриване ще участват Амелия Гешева, заместник-министър на културата, Иван Тотев, кмет на община Пловдив, доц. д-р Костадин Кисьов, директор на Регионален археологически музей – Пловдив и Ленко Ленков, Фондация „Америка за България“.

Подобни статии

Top