Какво бъдеще очаква Кубрат Пулев?

Гала вечери пред българските емигранти в чужбина, бенефис в среща за европейската корона в тежка категория или начало на политическа кариера

Кубрат Пулев сам трябва да вземе решението дали да продължи с професионалния бокс, смята неговият мениджър Ивайло Гоцев. Специалистът от няколко години движи делата на Кобрата и беше с основна заслуга боксьорът да достигне до нова възможност за световната титла.

„Сега е време за почивка и реализация. Да успокои духа“, сподели пред „България Днес“ Гоцев.

„Скоро ще водим по-сериозни разговори. Всичко зависи от Кубрат как ще процедира оттук нататък. Има енергия. Ще направи това, което му е на душата. Има много опции в живота. Трябва да избере правилната“.

Въпреки поражението Гоцев е доволен от духа и поведението на Кобрата на ринга.

„Дойде и даде всичко от себе си. Това не беше достатъчно заради обстоятелства, които не бяха предвидими. Не се предаде дори когато беше надигран от Джошуа. Беше като войн. Изнесоха го на щит. За мен е морална победа.“След тежкия нокаут Кубрат няма сериозни наранявания.“Жив и здрав е. В добра психологическа форма“, отчете Гоцев.

Не е изключено българинът да остане на ринга още известно време, като мениджърът може да му организира боксови вечери пред публика от български емигранти в чужбина – САЩ, Великобритания и други части на света.

Кубрат може и да се впусне в патриотичен политически проект, след като през годините успя да натрупа солидна подкрепа от фенове и последователи. Той с лекота би могъл да се пребори за кмет на София или за депутатско място в парламента.

Откривателят на Кубрат Пулев за професионалния бокс Хаген Дьоринг пък смята, че е време българският боксьор да помисли за бенефис. Според него е много трудно Кобрата отново да достигне до мач за световната титла в позиция на официален претендент.

„Ще му трябват поне 3 години. Това е много трудно. Но може да се бие за европейската корона в един финален мач. Това ще бъде отличният момент да се оттегли.

Когато Кубрат беше свален в 3-ия рунд, мислех, че няма да оцелее, но той успя – допълни своя анализ известният немски мачмейкър. – Джошуа беше по-голям, по-силен. Пулев започна да го цели със своята деснячка в шестия и седмия рунд. Но тези удари не се отразяваха на шампиона“, заяви Дьоринг.

Подобни статии

Top