Какво да ядат бременните, за да родят гении

За тясната връзка между плодовете и високите умствени способности

Съществува тясна връзка между когнитивните способности на детето и това, което е яла майка му през бременността, твърдят американски учени.

Те провели изследване сред повече от 600 деца и стигнали до извода, че за да се родят гениални деца, бъдещите майки трябва да ядат повече плодове, разказва letidor.ru, цитиран от noviteroditeli.bg.

Интересно е, че тези новородени, чиито майки са включвали в менюто си значително количество плодове, само година след раждането демонстрирали много високи умствени способности.

Но наред с това е вярно, че не бива да се злоупотребява с фруктовата диета, тъй като тя може да доведе до негативни последствия, например, децата да развият хранителна алергия.

Освен това е важно да се знае, че далеч не всички плодове са полезни за бременните. Заради високото съдържание на киселина лекарите често съветват бъдещите майки да се откажат от цитрусите, а също и от недобре узрелите ананаси и папая.

А пък заради високото си съдържание на захар и способността да провокира газообразуване в червата гроздето също е добре да се изключи от менюто през този период.

Подобни статии

Top