Какво разказва селфито ви за вас?

Какво са Инстаграм, Туитър и Фейсбук без селфи,

снимка с „любимото семейство“, щастливи дечица, огромни букети, напудрени физиономии и всякакви други банални изображения. Но ако една част от хората използват подобни похвати от време на време, то другата част активно злоупотребяват с тях. А това издава всички техни лични проблеми, мисли и възгледи за живота.

За какво говорят едни и същи снимки в социалните мрежи? Ето какво разказва психологът Анна Хникина пред руския сайт АиФ.ru.

Полуотворени устни в крупен план

Устата несъзнателно се смята за израз на потребностите. Затова, когато жените затрупват профилите си в социалните мрежи с подобни снимки, ги възприемаме като жени от типа: „Искам всичко и ще направя всичко, за да го постигна“. Но не бързайте да се отнасяте към такава жена негативно: възможно е тя просто да обича живота. В профила на човек в депресия няма да намерите подобни снимки.

Снимки на маникюр

Тук става дума за агресия, демонстрация на сила и власт. Жените си пускат дълъг маникюр не, за да се харесат на мъжете (те не обичат подобни неща), а за да елиминират конкурентките си. Това са един вид ритуални демонстрации, характерни именно за женския кръг. Дори ако става дума за сравнително нежен маникюр, подходящ повече за момиченце в стил анти-вамп, подтекстът не се променя.

Чрезмерна сексуалност

Когато хората открито демонстрират своята сексуална привлекателност със снимки, това на първо място говори за тяхната сексуална нужда: сексът или го няма изобщо, или го има, но не с този, с когото им се иска и в малки количества. И разбира се, „стоката“ се рекламира със собственото им лице. Голям брой подобни снимки говори за това, че тези хора искат да се продадат възможно по-скъпо.

Снимка от фитнеса

1 2 3

Подобни статии

Top