Какво се случи в Пловдив по линия на ред и сигурност: Говори Йордан Ставрев

Ресорният зам.-кмет отчете една година работа в рамките на новия мандат

53 280 глоби с фиш са издадени по линия на обществения ред в Пловдив. Те са общо за 1 707 456 лева, 1 557 374 лева от тях са събрани. Стойностите са за периода 1 ноември 2019 – 23 октомври 2020 година, отчете ресорният зам.-кмет на Община Пловдив Йордан Ставрев. Ставрев направи равносметка на свършеното от екипа и подопечните му звена за първата изминала година от новия управленски мандат, предава репортер на DCnews.bg. 

Статистиката показва още: 1102 е броят на актовете за административно установени нарушения; издадени са 957 наказателни постановления за глоби и санкции на стойност 218 590 лева, 83 400 лева са събраните към момента.

807 пък са актовете, издадени от структурата на Общинска полиция, всички те са по Наредбите на Община Пловдив. 21 1228 са написаните фишове.

Интересен е отчетът за неправилното паркиране: 5340 е броят на моторните превозни средства, репатрирани на наказателен паркинг, 1707 пък е броят на автомобилите, отработени на място. Вдигнати са едва 2 каруци.

Пловдивските общински полицаи са участвали в разкриване на 4 престъпления, както и в акции по установяване на 17 лица, обявени за общонационално издирване; взели са участие и в 116 Специализирани полицейски операции.

Солидна е дейността на Общинска полиция, макар числеността й да е едва от 57 души„, похвали колегите си зам.-кметът. По думите му, освен всичко, служителите й са неизменно и на първа линия в ситуацията с разпространението на коронавируса и заслужават специални благодарности за което.

Сериозен обем от дейности покриват и ангажираните в сектора на „Общинска охрана“, отчете Ставрев. 213 са охраняваните от звеното обекти със СОТ; към Общинска охрана спада системата за видеонаблюдение, която за година многократно е разширила обхвата си във всички райони на града. За периода общинските охранители пък са отреагирали на 883 сигнали на граждани.

Още няколко интересни факта по линия на обществения ред до момента:

86 са издадените пропуски за достъп на автомобили по Наредба 2;

27 са издадените откази за провеждане на мероприятия срещу издадени 318 разрешения;

143 са постъпилите уведомления по Закона за събиранията, митингите и манифестациите;

57 са останалите уведомления за провеждане на събития;

292 са издадените разрешителни за упражняване на артистична дейност;

68 са отговорите на граждани по Наредбата за осигуряване на обществен ред в Пловдив.

Надявам се пловдивчани да изпращат сигналите си, да не се притесняват„, обърна се към гражданите за финал Йордан Ставрев.

Подобни статии

Top