Какво се случва с тялото ви, когато навършите 30 години

Когато наближат 30-те години, някой хора изпадат в депресия. Започват да се чувстват стари и това ги притеснява, защото не са готови за старостта. Други от своя страна са много развълнувани и приемат кръглата годишнина като едно ново начало.

Вижте какво точно се случва с тялото ви когато прехвърлите 30-те.

Вашият метаболизъм се забавя

Това може би е най-известната промяна, но все пак е важно да се отбележи. Докато приветстваме 30-те си години, виждаме началото на забавяния метаболизъм или метода, чрез който тялото превръща храната в енергия.

Това означава, че поддържането на здравословно тегло може да бъде малко по-трудно и ако не се храним балансирано и не правим подходящи упражнения, вероятно ще започнем да добавяме няколко килограма всяка година и скоро ще открием, че дънките не ни стават.

Схванати стави и слаби кости

Събуждате се сутрин и се усещате допълнително сковани, чувствате се по-болезнено от тренировката вчера и започвате да чувате пукане, докато ходите, прегъвате се или клякате. Кажете „здравей“ на началото на болката в ставите.

През повечето време, болката в ставите включва възпаление, причинено от нараняване или прекомерна употреба и докато позволяваме на тялото ни да се възстановява със здравословен начин на живот, възпалението ще се лекува, но това става все по-трудно докато остаряваме.

Докато усещаме ефектите върху нашите стави, ние обикновено не забелязваме, когато това се случва и с нашите кости. Загубата на костна плътност започва през 30-те години и като остаряваме и продължаваме да напредваме през живота, може дори да доведе до остеопороза, ако не консумираме богати на калций храни и не останем активни.

Появата на бръчки

Всички знаем, че в някакъв момент ще започнат да се появяват ужасните бръчки и не е необичайно те да започнат да се показват през 30-те ни години, но Робин Ашиноф, дерматолог от Медицинския център на университета „Хакенсак“ в Ню Джърси, казва: “ информацията и технологиите, които имаме днес, наистина могат да помогнат да изглеждате толкова млади, колкото се чувствате. “

Повечето от нас обичат прекалено много летните басейни и дните на плажа, за да избегнат изцяло слънцето, но гарантирано използването на слънцезащитни продукти е задължително, за да предотврати появата на бръчки. Препоръчва се също да използвате ежедневно овлажнители и има толкова много продукти, в категорията „анти-стареене”.

Промени в хормоните

1 2

Подобни статии

Top