Какво трябва да знаете за сутрешната ерекция

Шест изненадващи факта за сутрешната ерекция

Пенисът е самостоятелна единица

Най-често мъжете обясняват сутрешната ерекция именно така. Сексолозите обаче имат по-подробно обяснение – в будно състояние мозъкът регулира притока на кръв към пениса, а по време на сън членът може да си прави, каквото поиска.

Сутрин нивото на тестостерон в мъжкия организъм е най-високо

Затова след навършване на 40-50 години сутрешната ерекция става все по-рядко явление.

Пенисът „се упражнява“

Наистина, тялото може да се учи да задържа кръв в тъканите на интимните органи. И това не е вредно за здравето – пенисът „знае“, че това му е работата. Този процес се различава от изкуственото задържане на кръвотока – ако си сложите турникет на ръката, след известно време ще ви заболи, защото това е противоестествено състояние. Засега обаче тези данни се смятат от специалистите за теоретични.

Той е сънувал нещо

Не е задължително да ви е изневерил насън! Най-вероятно се е възбудил заради присъствието ви до него.

Пикочният мехур

Мнозина смятат, че сутрешна ерекция възниква при пълен пикочен мехур, с цел да предотврати „инцидентите“ в леглото. Всъщност това е един много разпространен и погрешен мит. Хората свързват уринирането с ерекцията, а това са два различни процеса. Може да си помислим, че са свързани, защото и двата се контролират от нервите в гръбначния мозък, но тялото има предостатъчно други системи за предотвратяване на нощното напикаване. Бъбреците например се справят много по-добре с тази задача.

Жените също могат да получат сутрешна ерекция

Това се случва под вид на набъбване на клитора, nocturnal clitoral tumescence (NCT). Явлението е слабо изучено поради ред обективни причини и малцина знаят за него. Но самото му съществуване доказва, че мъжката сутрешна ерекция не е свързана с уринирането!

Източник: woman.bg

Подобни статии

Top