Калейн е на финал в многобоя, Тасева не успя в последното си състезание (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Калейн е на финал в многобоя, Тасева не успя в последното си състезание (СНИМКИ И ВИДЕО)

„Златните момичета“ от ансамбъла започват квалификациите утре сутрин

Боряна Калейн успя да влезе във финала на индивидуалния многобой в художествената гимнастика след една убийствена квалификация, която може да се види само на олимпийски игри. Европейската вицешампионка се нареди осма, което ѝ осигури място сред най-добрите 10. Другата гимнастичка на България – Катрин Тасева, за съжаление не успя да влезе във финала на последното за нея състезание в кариерата ѝ. Тасева остана 14-а. Финалът е в събота, 7 август от 09:20 часа.

Първа на килима от българките излезе Катрин Тасева, която изигра стабилно своя обръч и получи оценка от 24,550 точки. Калейн допусна изпускане в самия край на композицията си с обръч и бе оценена с 24,100.

На топка Катя успя да спаси уреда си, за да не допусне груба грешка, но имаше неточности, което ѝ отреди 24,600 точки като оценка. Боряна спести елементи в композицията си с топка по музика на „Вечеряй,Радо“, но въпреки това взе относително добра оценка от 25,800.

Тасева излезе, за да изиграе сигурни бухалки, което ѝ се получи и бе оценена с 24,400. Европейската вицешампионка Калейн изтанцува латино бухалките си и съдиите ѝ дадоха 26,600 точки.

С последния си уред – лентите и двете имаха проблеми. Катя допусна няколко неточности и получи оценка от 17,650, която я извади от финала на олимпийските игри в Токио. Боряна също не изпълни съчетанието си с лента чисто, но 19,150.

„Златните момичета“ от ансамбъла започват квалификациите утре сутрин.

ТОП 10 за финала:

Дина Аверина (Руски олимпийски комитет)

Арина Аверина (Руски олимпийски комитет)

Линой Ашрам (Израел)

Алина Харнаско (Беларус)

Анастасия Салос (Беларус)

Милена Балдасари (Италия)

Никол Зеликман (Израел)

Боряна Калейн (България)

Виктория Оноприенко (Украйна)

Кристина Погранична (Украйна)

Снимки: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Подобни статии

Top