Калоферци се молят за живота на простреляната курсантка

Красивата калоферка все още е в тежко състояние във ВМА

20-годишната Микаела Недялкова от Калофер е курсантката, която се простреля сама с автомат „Калашников“ в Националния военен университет във Велико Търново, съобщи БЛИЦ. Красивата калоферка в момента е във ВМА и засега няма информация за промяна в състоянието й.

Припомняме, че момичето е в реанимация, с тежка рана в областта на гърдите и с опасност за живота. Миналия петък тя беше транспортирана с военен самолет „Спартан“ от Велико Търново до София. Има вероятност да й бъде направена повторна операция за отстраняване на горния лоб на левия дроб. Ако се стигне до там, няма да има съществено повлияване в живота на пациентката, защото тя е млада и има достатъчно белодробна тъкан останала, за да поеме функцията, съобщиха тогава от ВМА.

В родния град на Микаела родителите, роднините и приятелите й са ужасно притеснени от инцидента и се молят със сълзи на очи тя да оцелее и да се възстанови, съобщи БЛИЦ.

„Микаела е много добро дете, прекрасно. Много е възпитана, навсякъде и във в всичко е първа. Родителите й са разведени, но момичето живееше и при двамата в Калофер, преди да стане студентка. Доскоро имаше приятел, разделиха се“, разказаха местни хора.

Инцидентът с второкурсничката от НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново се разследва от Военната прокуратура.

Снимки: Фейсбук

Подобни статии

Top