„Камбаната“ влиза в пловдивския театър в моноспектакъл на Деян Донков

Романът „Камбаната“ на Недялко Славов ще бъде пресъздаден в моноспектакъл на пловдивския Драматичен театър.

Премиерата се очаква да бъде следващата есен , а екипът работи повече от година по драматургията на бъдещото представление.

Актьорът Деян Донков влиза в ролята, за да представи романа. За първи път в това представление той ще покаже  таланта си в моноспектакъл, поясни директорът на театъра Кръстьо Кръстев. Донков ще бъде и режисьор на представлението.

Деян има изключителен усет към езика, има поне три-четири варианта за всяка една фраза, сподели драматургът на театъра Александър Секулов. “ Най-хубавото е когато казва: Това няма да го казваме, това ще го изиграя!“

Романът ме покруси, каза  Деян Донков. „Изключително чувство за хумор и трагикомичност на образа. Няма да е лесно, но ще е интересно. Стискайте палци, защото искаме с драматургия и актьорска игра да ви изтръгнем сърцето!“

Заедно с Деян Донков , драматургът Сашо Секулов и писателят Недялко Славов  ще създават драматургичната основа. Същинската работа започва  на пролет.

Този спектакъл е голямо предизвикателство за театъра, поради изключителността на романа,  разглеждащ остро-социални проблеми, които разтърсват.

„За такъв спектакъл трябват хора, които са смели, мъжкари, които не се боят да кажат това, което мислят. Екипът, който ще работи през следващите месеци е от хора, които  могат, знаят, искат и не се страхуват да го направят“, сподели директорът на Драмата Кръстьо Кръстев.

„Ако духа е паднал, с този спектакъл се надяваме да му подадем ръка, за да се изправи“, заключи актьорът Деян Донков.

Засега всичко е в движение, предстои.   Дори сценографът Никола Тороманов още не е прочел текста.

Работата по спектакъла ще започне от април, а премиерата се очаква да бъде в началото на есента.

 

Top