Камен Донев с 555-то представление на Лекция" За народното творчество" - DC news

Камен Донев с 555-то представление на Лекция“ За народното творчество“

Камен Донев е взривил от смях десетки градове

Драматичен театър – Пловдив има удоволствието да представи едно СПЕЦИАЛНО ТУРНЕ на Камен Донев посветено на 555-то представление на ЛЕКЦИЯ 1 “ЗА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО” в 5 града.

Камен Донев е взривил от смях десетки градове. Единственият артист, препълнил зала 1 на НДК над 30 пъти и изиграл 6 спектакъла пред 12 000 човека в Арена Армеец. Любими реплики от представленията му се носят от уста на уста из цяла България и извън пределите й… като народно творчество. Със своето неповторимо чувство за хумор, той успява да засегне както явления, за които можем да се гордеем като българи, така и проблеми, засягащи всички слоеве на обществото ни.

Безспорно най-високото постижение, което достига досега е моноспектакълът „Възгледите на един учител за народното творчество“. От премиерата, която се състоя на 16 октомври 2007 година в Драматичен театър – Пловдив до днес, спектакълът предстои да бъде изигран за 555-и път. Най-голямото признание за спектакъла са неговите 330 000 зрители – постижение, с което нито един български спектакъл в историята на театъра не може да се похвали.

На 8 април Камен Донев постави началото на едно специално турне посветено на 555-то представление на ЛЕКЦИЯ 1 “ЗА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО” в 5 града. Постижение, достойно за уважение и гордост!

Датите на представленията са:
4 юни – Пловдив, Античен театър
22 юни – Бургас

 

 

Подобни статии

Top