Камен Донев: За имения си ден културният министър да направи ново видео и да се хвърли от прозореца

Актьорът за селфито на министъра на културата и войната в Украйна

„Бих предложил неговото изпълнение за номинация или направо да му дадат награда за главна мъжка роля от Съюза на артистите за най-кратък моноспектакъл“, каза актьорът и режисьор Камен Донев по bTV по повод видеото на министъра на културата Атанас Атанасов, което публикува в профила си във Фейсбук. В него той пет дни по-късно благодари на всички, които са се сетили да честитят рождения му ден на 3 април.

„Имам няколко идеи: той да прави редовно такива клипчета, даже направо от неговия кабинет да има лайфстрийм, който да бъде платен, и парите, които се събират от гледащите зрители, да бъдат давани за неуспешни спектакли, които не носят никакви приходи. Другият вариант е да предложа да направи същия клип, разбира се, на друга тема, например за имен ден или някакъв друг повод негов, в който пак да е на същото място. Там видях, че има отворен прозорец. Много хубаво ще е накрая да скочи през прозореца, това е хубав финал. Има вариант, в който да бъде възстановена каторгата в България, и той да бъде първият, който я посети“, коментира още Камен Донев.

„Извън рамките на иронията и шегата, той не е виновен, че е такъв. Виновни са тези хора, които са го сложили там. И тези хора не излизат и не казват нищо. Защо се мълчи? Освсен това има едни хора около него, които също виждат. Едва ли това е първата изцепка на това момче. Той сигурно е имал други или ще има, ако не го махнат, а трябва да го махнат веднага, това е ясно. Тези, които го търпят, се правят, че няма проблем. Мълчат и се подмазват и живеят в измислена, „френдли“ обстановкаа, от която никой няма полза. Ние живеем в лъжа“, каза Донев.

На 1 март Камен Донев отмени спектакъла си „Възгледите на един учител за силата на словото“, който трябваше да се играе на счената на театър „Българска армия“. Причината е войната в Украйна.

„Не съм наивен, следя с болка и огорчение ситуацията там. Чувствам, че скоро няма да свърши“, каза той пред bTV.

На въпроса какво би рекламирал Камен Донев, той отговори: „Постижения на духа. Бих рекламирал книгите на Стефан Цанев, Иво Сиромахов, български художници, поети, творци“.

Актьорът призна, че е щастлив човек, защото има семейство и екип, който му е като второ семейство.

Източници: „24 часа“ и bTV
Снимка: стопкадър bTV

Подобни статии

Top