Каменов влезе в съда с белезници, адвокатът му поиска половин час да се запознае с материалите по делото

Обвиненият в убийството на 40-годишната Десислава Стоянова пристигна в съда с белезници.

Светослав Каменов беше докаран в залата на Пловдивския окръжен съд по искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Делото се отложи с половин час, тъй като  адвокатът на обвиняемия поиска време, за да се запознае с материалите по делото, включително и секретните разследвания.

Пред съда Каменов каза, че е 42-годишен, родом от Сопот. Той е разведен и в момента живее в мездренското село Зверино. Работи.

Каменов е задържан за убийството на рейнджърката от Карлово Десислава Стоянова.  Тялото на жената е било открито в дома на Светослав Каменов, като той  сам е разкрил къде е сложил трупа. Каменов беше задържан не във връзка с убийството, а защото е бил последният човек, който е бил с нея преди да изчезне.

При първоначалния оглед са констатирани наличие на множество удари по лицето на жертвата, счупване на врата, а трупът бил поставен в ракла. Тепърва ще се установява дали тя е билa поставена в шкафа още докато е била още жива или след нейната смърт. След аутопсията ще стане ясна каква е причината за смъртта й.

След като адвокатът се запознае с материалите по обвинението делото ще продължи по същество, предаде репортер на DCNEWS.

Подобни статии

Top