„Камерна сцена Пловдив“ кани на концерт на немското джаз трио Soulcrane  и саксофониста Димитър Льолев - DC news

„Камерна сцена Пловдив“ кани на концерт на немското джаз трио Soulcrane  и саксофониста Димитър Льолев

 Soulcrane е сформиран като трио в началото на 2015 г.

„Камерна сцена Пловдив“ представя следващата изненада от лятната си програма – немското трио Soulcrane  на 9 август 2022г. от 20.00 ч. в Culture Hotspot Milcho Leviev  (Къща Иван Черноземски) в Стария град на ул. Цанко Лавренов № 5.

Soulcrane е сформиран като трио в началото на 2015 г. от тромпетиста Матиас Швенглер. Групата изпълнява свои оригинални композиции, като нейната музикална посока непрекъснато се променя в отговор на нови идеи.

И тримата музиканти внасят собственото си влияние върху групата, за да създадат колективен и иновативен звук, смесица от новост и традиция.

Тримата базирани в Кьолн музиканти работят и композират заедно, запазвайки топлия и камерен музикален характер на работата си.

За турнето си в България Soulcrane канят Димитър Льолев – саксофон. Той значително допринася за интимната атмосфера, създадена от групата на сцената, като еднакво добре се вписва в тихите динамики, дълбочината и прочувствената баладичност на звука, но и към хармонично сложните и динамично – ритмични амплитуди на сцената.

Ще чуем Soulcrane в състав: Matthias Schwengler – Trumpet, Dimitar Liolev – Saxophone, Reza Askari – Double Bass, Philipp Brämswig – Guitar.

Подобни статии

Top