Камерна Сцена Пловдив представя под тепетата международния проект Blazin’ Quartet

Блейзин Квартет  е проект на Босненско-холандския барабанист Сърджан Иванович

Камерна сцена Пловдив представя Блейзин Квартет (Blazin’ Quartet)  от 21.00 часа на Сцена номер 2 на Безистена –( бившия  Бар Конюшните в Стария град). Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

Блейзин Квартет (Blazin’ Quartet) е проект на Босненско-холандския барабанист Сърджан Иванович, който има 4 издадени албума и многобройни концерти в Европа, Азия и Южна Америка. Групата е базирана в Париж. През 2008 Блейзин Квартет печелят голямата награда на Dutch Jazz Competition, който се провежда на North Sea Jazz Festival в Ротердам (Холандия).  На същия форум на Сърджан Иванович е присъдена наградата за най-добър солист на Dutch Jazz Competition. От тогава квартетът има участия на престижния фестивал 3 години подред (2009, 2010, 2011) и турнета в Бразилия, Мексико, Китай, Тайланд, Холандия, Белгия, Франция, Германия, Гърция, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина.

Блейзин Квартет имат два издадени албума за Холандската издателска компания ‘Challengе Records’ ‘Finding a Way’ – 2009 и ‘Jalkan Bazz’ – 2012.

‘Jаlkan Bazz’ е продуциран и с участието на сръбския поет и музикант Рамбо Амадеус (Аntonije Pušić). Последният им албум излиза тази година под името Sleeping Beauty и е с участието на френския флейтист Magik Malik (Малик Медзадри) – един от водещите Френски джазови музиканти и композитори.

Блейзин Квартет (Blazin’ Quartet) – това са:

Сърджан Иванович – барабани, електроника, композиции (Босна и Херцеговина/Холандия)

Андреас Полизогопулос – тромпет, електроника (Гърция)

Федерико Касагранде – китара, електроника (Италия/Франция)

Михаил Иванов – контрабас/бас китара (България)

Top