Камерзенгерин Красимира Стоянова и нейни възпитаници ще пеят в юбилейните “Дни на музиката в Балабановата къща” 2019

Един специален концерт под наслов “КРАСИМИРА СТОЯНОВА ПРЕДСТАВЯ”

В Малката Базилика в програмата на десетия юбилеен международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” ще се проведе един специален концерт под наслов “КРАСИМИРА СТОЯНОВА ПРЕДСТАВЯ”.

В него на сцената ще се изявят  Стефани Кръстева – сопран и Eмил Павлов – тенор, като публиката ще има изключителното удоволствие да се наслади на специалното участие на световноизвестната оперна прима КРАСИМИРА СТОЯНОВА. На рояла ще бъде именитата пианистка Зорница Гетова.

Прочутата певица, камерзенгерин Красимира Стоянова е една от избраниците на съвремието, чието име краси афиша на най-престижните оперни и концертни зали в света: Виенската Щаатсопер, Ковънт Гардън – Лондон, Миланската Скала, Метрополитън опера – Ню Йорк, Баварската опера – Мюнхен, Щаатсопер – Берлин, Тетро Лисео – Барселона, Тетро Реал – Мадрид, Оперния театър – Цюрих, Карнеги хол – Ню Йорк, Операта на Бастилията – Париж, Операта във Франкфурт и много други.

Наред с бляскавата си, извънредно интензивна сценична кариера, Красимира Стоянова в последните години отдава време и сили и на обучението и подкрепата на млади таланти.

През 2011 Красимира Стоянова участва в „Дни на музиката в Балабановата къща” в партньорство с изтъкнатия пианист Божидар Ноев с рецитал, превърнал се в незабравим празник за публиката. От 2017 именитата певица разширява параметрите на професионалното си сътрудничесттво с МФ „Дни на музиката в Балабановата къща” чрез инициирането на поредица от концерти, където в качеството си на педагог тя представя на подиума на фестивала млади перспективни певци, избрани и подготвени лично от нея.

1 2 3

Подобни статии

Top