„Камино – пътят на завръщането“ в Пловдив тази вечер

Книгата „Камино – пътят на завръщането“ от Тихомир Иванов

ще бъде представена днес от 17.30 ч в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.

Тя разказва за един мислещ непримирим млад и вече разочарован човек, който не вярва в лесните отговори и тръгва да дири себе си. За по-напряко – през Камино де Сантяго – прословутия 800-километров поклоннически маршрут, обрасъл със славата на себепознанието.

Авторът създава творбата в духа на един хибриден жанр, съчетаващ романа и пътеписа, като го обогатява с елементи от така наречената духовна литература – литература, базирана на съвременните нюейдж теории, вдъхновени от психологията и източната философия и религия.

Оценката е на редактора Димитър Николов, който уточнява, че „това обаче не е книга с инструкции за това как да се живее. Не е езотерика и психоанализа. Това е едно лично преживяване и всяка случка в него идва от опита на автора“.

Хората, които се интересуват от самото пътуване по най-популярния поклоннически маршрут до Сантяго де Компостела, ще могат да научат безброй полезни неща за предизвикателствата, местата за нощуване, разклоненията на маршрута, трудностите, възторга и прозренията по пътя на Свети Яков.

Подобни статии

Top