Кампания 2020 за директни плащания тръгна онлайн

Земеделските стопани вече могат да очертават площите си онлайн

2020 по основните схеми на директните плащания тръгна онлайн, съобщават от фонд „Земеделие“. Земеделските стопани вече могат да очертават площите си онлайн за Кампания 2020 г. в разработената Система за електронни услуги (СЕУ).

Всеки стопанин с активна регистрация в СЕУ може да въведе и изпрати към Интегрираната система за администрация и контрол (ИСАК) електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за тазгодишната кампания. Информацията включва пространствени данни за използваните от земеделците площи. Тя постъпва и се зарежда в ИСАК заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства. След това кандидатът следва да посети лично общинската служба „Земеделие“, където трябва да провери дали данните му са коректно нанесени и да приключи заявлението си.

Насоките за кандидатстване, както и условията за регистрация на данни по електронен път са публикувани на интернет страницата на ДФЗ – раздел „Директни плащания 2014-2020“, секция „Кампания 2020“.

*

Подобни статии

Top