Кампания „Приеми ме с обич” в Комплекса за социални услуги за деца и семейства

78 са действащите професионални приемни семейства, в които са настанени 81 деца.

Заключително събитие от Информационна кампания по приемна грижа „Приеми ме с обич”, която се провежда от Областен екип по приемна грижа – Пловдив (ОЕПГ-Пловдив) в партньорство с КСУДС – Пловдив.

Събитието е от 15:30 час в Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Пловдив на ул. „Неофит Бозвели“ № 38

Програмата включва:

·       Пресконференция за отчитане резултатите от Кампания „Приеми ме с обич”

·       Ателие „Музика в действие” за деца и техните приемни семейства

·       Арт-ателие „Писмо до моето бъдещо Аз” за деца и техните приемни семейства.

·       Акция по кръводаряване „Още един начин да помагаме“, която традиционно се реализира на този ден съвместно с Регионален център по трансфузионна хематология.

Комплексът за социални услуги за деца и семейства – Пловдив ежегодно отбелязва Деня на християнското семейство – 21 ноември. Тази година празникът е част от Информационна кампания по приемна грижа „Приеми ме с обич”, която се провежда от Областен екип по приемна грижа – Пловдив в партньорство с КСУДС – Пловдив,  и е своеобразно заключително събитие на кампанията.

В рамките на пресконференцията ще бъде представена статистическа информация за проведената кампания и нейните резултати.

Втората част от събитието е детски празник,

който включва групови занимания – съвместни дейности на децата и техните приемни семейства.

Към 31.10.2019 г. Областният екип по приемна грижа – Пловдив отчита 78 действащи професионални приемни семейства, в които са настанени 81 деца.

Екипът на КСУДС Пловдив подкрепя приемни семейства, които не попадат в обхвата на ОЕПГ, както и деца, настанени в приемна грижа.

1 2

Подобни статии

Top