Кампанията „Дарете кръв, подарете живот!“ отново в Асеновград

Вижте как можете да дарите кръв и да спасите живот

Кампанията „Дарете кръв, подарете живот!“ отново в Асеновград. В доброволното кръводаряване може да се включи всеки пълнолетен асеновградчанин или жител на населените места в общината, стига да отговаря на няколко изисквания, сред които да е клинично здрав.

Кампанията ще се проведе на 5-ти и 6-ти април (вторник и сряда), от 09:00 ч. до 12:30 ч. в сградата на общинската администрация – стая №517.

Целта на безвъзмездното и доброволно кръводаряване е задоволяване на лечебните заведение с кръв и кръвни биопродукти и приобщаване на повече хора към идеята за благотворителност, милосърдие и добротворство.

Вследствие епидемията от COVID-19, от Районен център за трансфузионна хематология (РЦТХ) – Пловдив съобщават, че са намалели драстично безвъзмездните кръводарители.

Целта на инициативата е набавяне на необходимите количества кръв и кръвни съставки за нуждите на лечебните заведения в областта. Трансфузионният център в Пловдив е с над 70-годишна история и функционира ежедневно.

Той обслужва болничните структури в областите Пловдив, Хасково, Кърджали и Смолян, като им осигурява с качествена и безопасна кръв и кръвни биопродукти.

Подобни статии

Top