Каналджията с линейката бил дрогиран, съучастничката му - облечена като лекарка (СНИМКИ) - DC news

Каналджията с линейката бил дрогиран, съучастничката му – облечена като лекарка (СНИМКИ)

Двамата трафиканти, заловени след гонка в село Труд, остават в ареста за постоянно

Районният съд в Пловдив остави в ареста мъжът и жената, превозвали нелегални мигранти в линейка. Двамата бяха арестувани в пловдивското село Труд след преследване от полицията миналата събота.

Шофьорът на линейката Даниел Георгиев най-вероятно е бил дрогиран, каза пред журналисти зам.-районният прокурор Атанас Илиев, след като приключи съдебното заседание за мярката за неотклонение. Мъжът казал на един от полицаите, че предишния ден е употребил метамфетамин. Заради това му е била взета принудително проба за наркотици, която предстои да излезе и докаже дали се е дрогирал или не, уточни Илиев. Той допълни, че шофьорската книжка на Георгиев е невалидна и това го прави неправоспособен водач на МПС.

Районният съд в Пловдив ще решава дали да остави каналджиите, превозвали мигранти с линейка

Неговата съучастничка – 29-годишната Маргарита Маринова, е била облечена като лекарка, за да изглежда, че с линейката се извършва нормална медицинска дейност. И двамата каналджии са от София.

Днес по искане на районния съдия Димитър Кацарев делото бе гледано при закрити врати.

Припомняме, че в линейката двамата са превозвали 23-ма афганистанци, всичките мъже, като трима от тях са на възраст под 16 години. Бежанците са настанени в мигрантския център в Любимец.

Линейката, превозвала мигранти, препродадена два пъти за една година

Според обвинението всеки от тях е платил по 5000 евро на човек, за да бъдат прекарани през страната ни.

От прокуратурата съобщиха още, че двамата каналджии са криминално проявени. Данаил имал 4 дела за кражби, наркотици и шофиране на МПС след употреба на дрога, а Маргарита имала глоби за кражби. През последните две години тя шест пъти е губила и подновявала лична си карта.

Припомняме, че обвиненията срещу двамата са за трафик на мигранти, а срещу Данаил е повдигнато и обвинение за това, че противозаконно е пречил на орган на властта – полицейски служители, да изпълнят задълженията си по извършване на проверка на лица и моторно превозно средство, като не е спрял на подадени от полицейските служители сигнали и предприел активно бягство чрез увеличаване на скоростта на движение на линейката на АМ „Тракия“ край Войводиново.

След поредна гонка: Задържаха нелегални мигранти в линейка край село Труд

Определението на Районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив. Ако това стане, мярката на двамата ще бъде гледана на 4 май, четвъртък, от 15.30 часа.

Подобни статии

Top