„Канарчетата“ искат преиграване на реванша със Славия

След дъжд – качулка! Шефовете на Ботев с още една закъсняла декларация

Ръководството на Ботев (Пловдив) след заседание днес поиска преиграване на реванша със Славия, загубен с 0:1 снощи след скандално съдийство на Станислав Ставров. За съжаление, и този път „жълто-черните“ босове са действали повече емоционално и твърде закъсняло. Защото няма абсолютно никакви основания за тяхното искане, защото няма и никакво формално нарушение на правилника.

Вместо да слагат след дъжд качулка, те трябваше да поискат назначеването на елитен, дори и международен рефер за реванша. Те своевременно бяха уведомени за подготвяния сценарий както от каналите им в БФС, от феновете, така и от медиите.

Ето цялата декларация на шефовете на Ботев, озаглавена „Ботев няма да мълчи“:

След проведено заседание на Съвета на директорите ПФК „Ботев” взе принципно решение да не позволи потулване на грубо погазения феърплей, на който цяла футболна България стана свидетел около полуфиналните срещи на отбора в турнира за Купата на България.

Ръководството на най-стария футболен клуб в страната е категорично в искането си за осветляване на задкулисието, станало причина за изхвърлянето на актуалния носител на Купата на България от турнира и подигравката с футболисти, треньори, Клуб и привърженици, както и за адекватни санкции.

На 26 април в БФС ще бъде входирано пространно писмо, адресирано до футболната централа и компетентните комисии в нея, с настояване за:

*  Оповестяване на мотивите на Съдийската комисия за назначаването на Станислав Ставров за главен арбитър на срещата-реванщ,

* Сезиране на комисията по Етика и феърплей за обидни квалификации в публични изказвания към привържениците на „Ботев” от страна на президента на ПФК „Славия” Венцеслав Стефанов,

както и

* Нарушения на изискванията при определяне цените на билетите за привърженици на отбор домакин и отбор гост.

ПФК „Ботев” ще внесе в законоустановения срок жалба срещу съдийството, с прикрепени към нея видеоматериали на ситуациите, в които всички наблюдавали мача се убедиха, че „Ботев” бе преднамерено и тенденциозно ощетен.

В допълнение ПФК „Ботев” ще претендира за формално нарушение на правилата, водещо до искане за преиграване на мача.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top