"Канарчетата" повториха антирекорд като при изпадането си - DC news

„Канарчетата“ повториха антирекорд като при изпадането си

Ботев е отборът с най-слаба защита в Първа лига

Ботев (Пловдив) зимува като отборът с най-слабата защита в Първа лига, а това определено не е типично за „канарчетата“.

Тимът е допуснал цели 32 попадения в 16-те изиграни срещи, което прави средно по 2 гола на мач.

За последно Ботев е с най-пропускливата отбрана в шампионата през сезон 2009/10, когато инкасира 36 попадения. В крайна сметка през този сезон „жълто-черните“ изпадат, пише „Мач Телеграф“.

Любопитно е, че през същия сезон и Локо (Пловдив) е получил 36 гола, но „смърфовете“ успяват да се придвижат до 12-ата позиция в крайното класиране и да оцелеят. Ако се направи съпоставка как са се представяли „канарчетата“ във фаза защита в този отрязък от времето, то прави впечатление доста широкият обхват от допуснати голове.

Най-силни са сезони 2012/13 и 2013/14, когато отбраната е допуснала по 13 пъти топката в мрежата. Най-често отборът инкасира по 21-23 гола след 16 изиграни срещи от първенството. Интересно е, че въпреки слабото представяне на отбраната, това е линията, в която играчите са най-малко ротирани.

Левият бранител Мите Цикарски е единственият със Славчо Шоколаров, който е записал участие във всички 16 двубоя. Стартиралият като приятната изненада Станислав Работов е с 15, въпреки че през втората част от полусезона започна да допуска ужасяващи грешки.

С 14 срещи на сметката си е централният бранителен Виктор Генев, а десният бек Джонатан и вратарят Георги Аргилашки са с по 13. Стражът е пазил в 12 срещи, в които допусна 20 попадения и записа 4 сухи мрежи.

Янко Георгиев пък е с 5 двубоя, в които инкасира 12 попадения и е с една суха мрежа. Един от тези мачове е поражението от Локо (Пловдив) с 0:6.

Подобни статии

Top