„Канарчетата“ с офанзива за играч на „болярите“

Нападателят Фло Боджадж може да замени напускащия отново бразилец Фернандо Виана

В плановете за зимна селекция на Ботев (Пловдив) попадна един от основните футболисти на Етър. „Жълто-черните“ подготвят офанзива за нападателя на Етър Фло Боджадж. Предвид очертаващата се раздяла с бразилеца Фернандо Виана пловдивчани се нуждаят от солидно подсилване в атака, пише вестник „Меридиан Мач“.

Роденият и израснал в Англия косовар е отлична опция, която заинтересува още бившия треньор на Ботев Николай Киров. През последните два трансферни прозореца обаче „канарчетата“ не можаха да стигнат до споразумение и да привлекат миналия и през Пирин Благоевград футболист.

Боджадж може да пасне идеално на стила на игра на Ботев, защото е комбинативен и техничен. Той умее и да реализира, и да създава ситуации за съотборниците си.

Треньорът на Етър Росен Кирилов използва Фло, както на върха на атаката, така и в ролята на плеймейкър и често го изтегля в по-задни позиции, за да дава последния пас. 23-годишният футболист също е амбициран да играе на по-високо ниво и да успее да си заслужи повиквателна за националния отбор на Косово, от където следят изявите му.

Подобни статии

Top