„Канарчетата“ взеха специални премии за победата над Локо

Фернандо Виана вече е във ВИП клуба на Ботев редом с Гунди, Бенкса, Турната, Коцето и Пашата

Футболистите на Ботев са взели специални премии за убедителната победа над съгражданите си от Локомотив в дербито. На всеки от футболистите на Николай Киров-Белия бе обещано по 2100 лева при успех в един от най-важните мачове за сезона, съобщава tribunaplov.

„Жълто-черните“ спечелиха градския сблъсък с класическото 3:0, като не оставиха никакво съмнение в превъзходството си. Този мач пък за първи път се проведе пред празни трибуни след наказанието на Ботев заради поведението на феновете.

Премията за „канарчетата“ явно е изиграла своята роля, тъй като играчите на Ботев бяха вдъхновени в отложения мач със Септември и отнесоха новаците с 5:0. Това изкачи „жълто-черните“ на пето място във временното класиране, а в понеделник те приемат у дома Верея и могат да изпреварят и съперника си от Стара Загора.

Бразилецът Фернандо Виана, който вкара 4 гола при успеха над Септември, пък се сред част от най-големите футболисти в историята на клуба. До този момент 7 футболисти на Ботев са се отчитали с внушителните 4 гола в рамките само на мач. Това са Стоян Генов, който вкара на Спартак (Плевен) през далечната 1956-а, Георги Аспарухов, който бележи на варненския Спартак седем години по-късно, Георги Славков също има 4 гола срещу Спартак (Плевен) през 1981.

В началото на 80-те години, когато Ботев изживява един от най-силните периоди в историята си, с подобно постижение могат да се похвалят още Костадин Костадинов (на Беласица), Антим Пехливанов (на Славия) и Атанас Пашев (на Сливен). През сезон 1993/94 настоящият помощник в националния отбор Георги Цонков вкарва 4 на Шумен.

Виана стана и едва третият чужденец с такъв рекорд. Преди него това направиха Базил де Карвальо от Левски и Роман Безяк за Лудогорец.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top