Каназирева, Чонов и Ставрев на панихидата за жертвите от катастрофи (СНИМКИ)

Пловдив почете паметта на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Панихида за душите и вечен покой на загиналите при катастрофи беше отслужена днес в митрополитския храм “Света Марина” в Пловдив. Панихидата беше отслужена лично от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай.

На службата присъстваха заместник-директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Димитър Събчев, началникът на отдел “Охранителна полиция” комисар Венелин Младенов, областният управител Дани Каназирева, заместник-кметовете „Транспорт“ и „Обществен ред“ Тодор Чонов и Йордан Ставрев, председателят на Националната транспортна камара инж. Койчо Русев и граждани.

С резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. На този ден отдаваме и дължимото към хората, които оказват помощ при пътни инциденти – пожарникари, полицаи, медици.

Припомняме, че от началото на годината на територията на Пловдивска област са регистрирани 734 пътни произшествия с 52 загинали и 952 ранени. В сравнение с миналата година катастрофите с травматизъм са с 92 по-малко. Намаление има и при жертвите – с 16, както и на ранените – с 109. Сред основните причини за възникване на транспортни злополуки от сектор „Пътна полиция“ се отчитат движение с несъобразена скорост, отнемане на предимство, навлизане в насрещно движение, излизане извън пътното платно.

Подобни статии

Top