Каназирева и Зико: В пълна подкрепа сме на работещите в болница  „Свети Мина“

Хората се притесняват от дефицит на кадри, тъй като повечето медици били в пенсионна възраст

Областният управител Дани Каназирева и кметът на Пловдив Здравко Димитров изразиха пълната си подкрепа към работещите медици в МБАЛ „Свети Мина“ и декларираха, че ще се направи всичко възможно да се гарантира сигурността на работещите там и обезпечеността на болницата.

Близо час продължи срещата, на която присъстваха лекари, медицински сестри, лаборанти от всички отделения на лечебното заведение, управителят, началникът на общинска дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов и д-р Георги Кръстев и д-р Сийка Димчева от Медицинския щаб.

„Знаем, че поводът за днешната среща не е добър, ситуацията е сложна, тежка и тя е такава в цялата страна.  Точно затова обаче, трябва да се обединим и да си помогнем сами. Не се страхувам и съм готова да отговарям на всеки въпрос, готова съм във всеки един момент да застана до вас и заедно да решаваме възникналите проблеми“. Това заяви областният управител и подробно запозна лекарите с организацията на болниците в Пловдив, които са определени да приемат пациенти с COVID -19.

Каназирева подчерта, че решението бившата Първа градска болница да приема пациенти с коронавирус без усложнения, е взето от Специализирания медицински щаб и то е базирано на анализ. Първо, че лечебното заведение е работещо, с квалифициран персонал, с отделения в добро състояние и второ, че  е на стратегическо място, което ще даде възможност за транспортиране на всеки един пациент с усложнения до реанимационните отделения на останалите определени от щаба болници.

Хората в „Св. Мина“ се притесняват заради осигуряването на предпазни облекла и финансово обезпечаване

От своя страна работещите в общинската болница „Свети Мина“ изразиха опасенията си, че ще има дефицит на кадри, защото и в момента част от персонала там е в пенсионна възраст. Те споделиха притесненията си за осигуряването на апаратура, предпазни облекла, защитни средства и финансово обезпечаване на работата си.

Каназирева  припомни, че вече има изготвен график, предаден на Спешна помощ, с първите четири лечебни заведения в Пловдив, които са готови и оборудвани да приемат болни.

1 2

Подобни статии

Top