Каназирева иска отчет от Тотев: Колко са камерите в Пловдив?

Каназирева пита Тотев за камерите

Лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева отправи питане до кмета Иван Тотев за състоянието на видеонаблюдението в града. Съветничката очаква писмен и устен отговор на няколко конкретни въпроса, като какъв е броят на камерите, колко от тях работят и къде ще има нови.

Повод за питането са зачестилите сигнали до „Съюз за Пловдив“ за вандалски прояви. Почти всеки ден се разбиват заслоните на автобусните спирки, унищожават се пътни знаци, мантинели, улични лампи, фитнес уреди, детски и спортни съоръжения, дървета, храсти, цветя и дори барбекюта.

„По тъмно хората се страхуват да минават през градските паркове и градини. Проблемът е особено остър в квартал „Изгрев“, от където идват много оплаквания за вандалски прояви под въздействието на алкохол или наркотици. Отдавна пловдивчани забравиха какво е спокойна разходка на Младежкия хълм, Бунарджика и Сахат тепе – там не е сигурно дори и в светлата част на деня“, мотивира се Каназирева.

„Оставаме с впечатлението, че община Пловдив подценява този проблем, въпреки че разполага с инструменти за разрешаването му – Общинска полиция, Общинска охрана, общински Инспекторат. Затова сега искаме подробен отчет колко са камерите, къде са поставени и как общината планира да разшири мрежата за видеонаблюдение“, обясни съветничката.

Дани Каназирева припомни, че сред най-притеснителните примери е алеята на бул. „Христо Ботев“, където монтираните видеокамери не успяха да избавят жителите на квартала от усещането, че живеят в денонощен вертеп.

1 2

Подобни статии

Top