Каназирева: Още една болница ще разкрие денонощен лекарски кабинет в Пловдив (ВИДЕО)

Областният управител и зам.-директорът на ЦСМП-Пловдив се срещнаха с медиците от Транспортна болница

Още една болница в Пловдив е изявила желание да осигури денонощен кабинет за хора, които се притесняват, че имат симптоми на зараза с коронавирус. Това съобщи на срещата си с медиците в Транспортна болница областният упарвител Дани Каназирева, която е и председател на областния кризисен щаб. Тя посочи, че следобед ще обяви коя е болницата, но допълни, че от пловдивската Военна болница,  вече са изготвили чеклист с алгоритъм какво да правят пациентите, преминали през подобен кабинет, ако състоянието им се влоши.

Това стана ясно, докато Каназирева отговаряше на въпрос на лекар от Транспортна болница, който ще обслужва денонощния кабинет в лечебното заведение. Лекарят попита дали на пациентите, преминали през кабинета трябва да се връчва подобен алгоритъм, който да съдържа информация при евентуално влошаване към кого да се обърнат. По думите му болните трябва първо да звънят на личните си лекари, но ако те не вдигнат, да потърсят спешния телефон 112.

„Ако това, което сте отбелязали като параметри в първоначалната анамнеза на пациентите, се е влошило, когато ние отидем на място, ще преценим какво да правим с тях“, отговори зам.-шефът на Спешна помощ в Пловдив д-р Димитър Христозов, който също участва в срещата.

„Истината е, че към настоящият момент Транспортна болница е много по-назад в графика, определен от нас. На първа линия е УМБАЛ „Св. Георги“. Пожелавам не само на Транспортна болница, но и на всяка една болница, да не стигаме до момента, в който да са заети леглата“, обърна се към медиците Каназирева.

Според нея, към настоящия момент, все още дори в УМБАЛ „Св. Георги“ има свободни легла. „Така че не е казано, че още от днес вие започвате. След „Св. Георги“ имаме и други болници. Графикът, определен от Медицинския щаб, в който влизат само доказани ваши колеги не само в Пловдив, но и за цяла Южна България, а именно шефовете на всички болници и РЗИ, е ясен. Най-уязвимите са медиците Спешна помощ, които имат 24 екипа в цялата област. Те са в най-рисковата категория. УМБАЛ „Св. Георги“ и Карловската болница са единствените, които имат инфекциозни отделения. Денонощно работим и знам притесненията на всеки. Направили сме възможно най-доброто седмица, дори 10 дни преди всички други като организация“, коментира областният управител.

1 2

Подобни статии

Top