Каназирева пред протестиращите: Боря се от 27-годишна и предлагам решения за града си (ВИДЕО)

Поредният голям протест в Пловдив днес завърши пред Областна управа Пловдив.

Малко след 21:00 ч. част от протестиращите в Пловдив пристигнаха пред сградата на Областна администрация. Областният управител Дани Каназирева и част от екипа й излязоха, за да се срещнат, да чуят  и разговарят с гражданите.

„Винаги съм имала смелостта и не съм се страхувала да изляза и да се срещна с всеки един пловдивчанин и жител на областта. Няма какво да крия и няма от какво да се притеснявам. Винаги съм защитавала обществения интерес и не съм правила стъпка назад. От първия ден като областен управител правя същото. Относно критиките към правителството ще кажа само, че през няколкото месеца, през които съм областен управител засегнах много икономически интереси и с екипа си спряхме редица нарушения. Мога да изреждам много – замърсяванията по р. Марица,  хвостохранилищата в Лъки, кариерите в Белащица, биоцентралата в с. Труд, мини ВЕЦ-а край с. Брестовица, нерегламентираното депо за отпадъци в община Садово.

До този момент винаги съм имала свободата да действам в интерес на жителите на областта и никога от правителството, от премиера или от който и да е министър не съм била спирана, а напротив – получавала съм подкрепа. Ако сега ме върнат преди 8 месеца, отново бих приела да бъда областен управител, защото няма ден, в който с екипа ми да не решаваме проблеми на областта. А по време на кризата с COVID-19, екипа ми не се прибираше и над 12 часа беше в Областна управа, за да гарантираме спокойствието, именно на жителите в областта“, заяви пред присъстващите Каназирева.

„Уважавам свободата на мнението и правото на протест на всеки един човек. Това са демократични принципи, които като човек и юрист ценя. Винаги съм се борила за справедливост и продължавам да го правя. Но ако говорим за промяна, то самите ние, като общество трябва да започнем със спазването на основните закони и на гражданските права на всеки един от нас – на тези, които искат барикади и затворени улици и на тези, които искат да преминат, за да отидат на работа или през площада. Вярвам, че не грубата сила, агресията, озлоблението, че не изправянето на българи срещу българи ще ни покаже верния изход от ситуацията, а говоренето, уважението и чуването от двете страни“, каза още тя.

И категорично отсече: „Готова съм във всеки един момент, когато протестиращите, които бяха днес тук, излъчат свои представители, да дам с екипа си пълен отчет за свършеното и да отговоря на всеки един поставен въпрос.“

Разговорът прерастна в лични нападки с един от водачите на протеста – Асен Костов

Докато течеше срещата един от водачите на протеста – Асен Костов обвини Каназирева, че след като са минали изборите, не се е разграничила от ГЕРБ. „Трябваше да кажете: Аз съм опозиция и не съм от ГЕРБ“.

„А може ли аз да кажа на вас г-н Костов, вие да ми говорите за ГЕРБ, дето обиколихте всички партийни централи преди изборите, за да бъдете кандидат за районен кмет и общински съветник. И се радвахте снимката си с Бойко Борисов в парка и молихте да ви я изпратят, за да имате личен архив“, обърна се към него чрез мегафона Каназирева.

„Всички партии ме искаха, не е вярно. Това са лъжи“, развика се Костов, а протестиращите го подкрепиха, като заявиха, че областният управител е назначена от Борисов. И започнаха да скандират: „Мутри вън!“.

След това Каназирева се прибра в сградата на областната администрация.

Публикувахте от Asen Kostov в Четвъртък, 10 септември 2020 г.

Подобни статии

Top