Каназирева: Работна група от израелски и български специалисти ще движи проекта „Въча“

До две седмици ще има график за реализацията на предивестиционното проучване

Поредният етап на най-важния стратегически проект за Пловдив и региона за изграждане на каскада „Доспат – Въча“ събра на работна среща в Областната администрация представители на израелската фирма изпълнител на предивестиционните проучвания  – „Аш Индъстрийз“ ООД, областният управител Дани Каназирева и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

С неговата реализация ще се осигури в дългосрочна перспектива качествена питейна вода за населението на територията на седем общини в област Пловдив, включително и град Пловдив, както и за покриване на нуждите от питейна вода за бързо развиващите се икономически зони в района.

„Целта на тази среща бе да получим информация за поетапното изпълнение на договора, защото Пловдив и областта не трябва да изпускат този път изключителния шанс проектът най-после да се реализира. Искам да разберем какво е направено до момента,  ще се спазят ли сроковете, като не искаме това да бъде за сметка на обема или качеството на проучванията“, заяви след срещата областният управител Дани Каназирева. Тя обясни, че в момента проектът е на етап извършване на предпроектни проучвания, които ще продължат до октомври.

От фирмата изпълнител поеха ангажимент до две седмици да предоставят линеен график за реализацията на предивестиционното проучване, както и пълната информация какво е направено до момента и какви са сроковете на изпълнение.

1 2

Подобни статии

Top