Каназирева: Решението за разваляне на концесията на Колежа е законосъобразно (ВИДЕО)

Феновете си тръгнаха недоволни

Решението на Общинския съвет за разваляне на концесията на Колежа е законосъобразно и на този етап е най-полезният начин за общината и данъкоплатците тя да бъде прекратена.  Това заяви пред журналисти днес по обяд областният управител Дани Каназирева, след като се срещна с представители на фенклубовете на ПФК „Локомотив“ Пловдив. По думите й при евентуален съдебен спор общината би била ощетена с около 5 милиона лева.

Привържениците на „Локомотив“ Пловдив, присъствали на срещата обаче, отказаха всякакъв коментар по въпроса и си тръгнаха недоволни. „Г-жа Каназирева ще ви каже“, каза само един от тях.

Според Каназирева концесионният договор е на стойност 14 450 000 лв. Вложените до момента инвестиции към датата на прекратяване на договора са в размер на 6 576 500. Те не остават в полза на общината. Освен това по договор концесионерът би могъл да упражни и правото си на задържане върху построеното – т.е. подобренията, до приключване на съдебните дела и по този начин да блокира използването или бъдещи инвестиции в терена, на който се намира стадион „Христо Ботев“. Според стария Закон за концесиите това е възможно, посочи областният управител.

1 2

Подобни статии

Top