Каназирева се отчете

Ето акцентите в отчета й

„Поех отговорността да бъда областен управител на Пловдив – област преди близо година и половина с ясното съзнание, че ще работя за хората. Обещах да отстоявам принципите, които винаги съм следвала – диалогичност, прозрачност и публичност“. Това заяви в отчета си като областен управител днес Дани Каназирева. След като днес тя бе регистрирана като водач на депутатската листа на ГЕРБ за Пловдив област (17 МИР), Каназирева ще излезе в отпуск за кампанията.

„С моя екип работихме в ситуация на пандемия от COVID-19. Имаше напрегнати моменти и нелеки задачи, но положихме всички усилия за постигане на висок обществен резултат, в интерес и с цел запазване здравето на гражданите в Пловдив и областта. Цялата администрация, наред с текущите си задължения, трябваше много бързо да се реорганизира, за да може да продължи да работи и обслужва гражданите в ситуация на извънредно положение„, посочи Каназирева. И добави, че наред с това има няколко отчетливи акцента в секторите, в които е работила най-много.

Вижте какво още каза областният управител:

На първо място трябва да посоча създадената организация в лечебните заведения в областта във връзка с коронавирусната епидемия.

Тук бе създаден първият в страната Медицински щаб, в който участват и до днес РЗИ, БЛС, Спешна помощ и директорите на най-големите държавни и частни болници в Пловдив. Един от най-големите успехи е, че в битката с инфекцията от първия ден се включиха и държавни, и частни, и общински болници. Така е и  до днес – в 20 болници, от които 4  в областта,  има ковид отделения и достатъчно легла, включително и за тежки интензивни случаи.

За първи път при нас бе създадена Областна информационна система, чрез която в реално време се знае къде и колко са свободните легла. Това значително облекчи работата на спешните екипи и подобри координацията между тях и приемните отделения в болниците.

Благодарение на добрата организация в лечебните заведения, всеотдайността на лекарите, медицинските сестри и персонала, както и на много доброволци, успяхме да съхраним здравната ни система, когато през ноември и декември рязко се увеличи заболеваемостта от Ковид-19.

Инфрастуктурното развитие на региона е другият важен приоритет, по който бяха положени много усилия.

Спасихме  локалните платна на Асеновградско шосе и те вече се изграждат. Предстои до края на май да бъдат завършени. През годината успяхме да ремонтираме изцяло пътя за Хисаря в отсечката за Дуванлии, подбалканският път при Карлово, както и пловдивския участък  на пътя за Пазарджик.

Започна цялостна реконструкция на Околовръстното,  продължаваме по процедурите по изграждане на Югоизточния обход на Пловдив.

Усилено се работи  на пътя Белица- Загражден и на пътя Югово –Лъки като 20 км. от трасето ще бъдат разширени. Това е един от трудните райони в областта. В село Дряново за много кратко време бе укрепено опасното срутитище, като отново правителството в спешен порядък отпусна 480 хиляди лева . Стартира цялостен ремонт на пътя Лилково, след разклона за с. Бойково, като  по проекта ще се стигне до област Смолян.

Продължаваме с реконструкцията и на други важни пътни артерии в областта, за които имаме подкрепа на държавата и отпуснати средства – пътя Раковски –Брезово,  Асеновград-Кърджали.  Има готов проект и за пътя Асеновград –Първомай и на отсечката Асеновград-Садово.

Важна част от дейността ни е ангажираността и намиране на решения по важни въпроси, свързани пряко с опазване на околната среда.

На първо място ще посоча затварянето на биоцентралата в с. Труд  и  на кариерите над Белащица. И в двата случая защитихме заедно с правителството обществения интерес.

1 2

Подобни статии

Top