Каназирева се раздели с Областна управа със сълзи и цветя (СНИМКИ/ВИДЕО)

Днес бе последният й ден в областната администрация, поста, до назначаване на нов титуляр, поема Петър Петров

„Много се вълнувам, може би повече, отколкото в първия си ден, в който прекрачих областна управа и заех този пост“. С тези думи започна последната си пресконференция в Областна управа избраната за депутат от коалицията ГЕРБ-СДС Дани Каназирева. Днес бе последният й работен ден в администрацията, тъй като от утре заема депутатската банка в 45-то Народно събрание. Ще я замести като вр.и.д. зам.-областният управител Петър Петров, който досега я е замествал по време на кампанията.

„Имах честта да бъда областен управител в най – тежката година. Годината, която винаги ще се запомни, защото беше година на изпитания не само за България, но и за Европа и за целия свят. Но както казвам, ако беше лека, нямаше да се падне на мен, защото съм свикнала през целия си път да преодолявам трудности. Но истината е, че тези трудности се преодоляват, когато човек има силен и подготвен екип  от истински хора. това е формулата на успеха и на нашия екип“, сподели Каназирева.

Тя набеляза приоритетите, по които е работила като областен управител – Оставям една работеща организация от лечебни заведения. „Гордея се, че в Пловдив и региона успяхме да наложим модела на солидарност между общински и частни болници“, посочи новата депутатка.

По думите й, за тази година и половина са започнати близо 200 км ремонти на пътища в областта. Най-важен според нея е ремонтът на Околовръстното шосе, който трябва да бъде приоритет №1 на всички, както и Югоизточния обход. Пътят Бойко – Лилково трябва да се случи, има осигурено финансиране и проект. Ремонтът на пътя Раковски – Брезово малко се забави, защото част от ресурсите на фирмата бяха прехвърлени на Околовръстното. Очаква се обаче пътят да бъде приключен до края на април.

Пътят Девин-Кричим също се работи изграждането на нова подпорна стена. Мостът при Първомай до с. Градина също трябва да започне да се изгражда тази година.

Предстои решаването на още проблеми във ВиК-инфраструктурата – и в Карлово и Сопот, и в Пловдив.

Казусите, които ще следи отблизо и като депутат:

„Три казуса ще следя много отблизо. Това са кариерите на Белащица, биоцентралата в Труд и ситуацията с водоснабдяването на Брестовица“, подчерта Каназирева и допълни, че се надява и новите управляващи да помогнат за довършването на работата там.

Каназирева открои стотиците сигнали, получавани от граждани. За Пловдив тя посочи, че най-много сигнали е получавала за Рогошко шосе, по което вече не може да се преминава нормално, както и бавните ремонти по Водния проект.

Като подчерта, че опитът й като областен управител е най – ценен в досегашната й кариера, Каназирева благодари на целия си екип от специалисти и посочи, че те са хората, които ще продължат работата на най – важната институция в региона.

Дани Каназирева подчерта, че с екипа й са вдигнали много летвата и че през последната година Областна управа е била институцията, която е поставяла дневния ред.

1 2

Подобни статии

Top