Каназирева: След  COVID-19 трябва да помислим за икономиката (ВИДЕО)

Областният управител участва в онлайн дискусия с фирми от региона

Областният управител  Дани Каназирева участва  в  онлайн среща-дискусия  с фирми от пловдивска област, членове на Германо-българската индустриално търговска камара на тема „COVID-19 – актуална информация след отмяната на извънредното положение“.

В продължилата близо час среща, Каназирева отговори на множество въпроси, засягащи от една страна мерките, които взима Областна управа за ограничаване на разпространението на коронавируса и от друга –  мерките от страната на държавата за запазване на работните места и подпомагане на икономиката в областта.

„По мярката 60/40 до 29.05.2020г. за Пловдивска област са одобрени 642-ма работодатели, които са запазили заетостта на 10 326 работници и служители. Миналата седмица МС реши кандидатстването за държавната помощ да се удължи до 30 юни, а плащанията до края на юли“, съобщи областният управител.

Пред представителите на бизнеса тя коментира и останалия пакет от икономически и социални мерки на правителството  и подчерта, че ангажираният финансов ресурс за справяне с икономическите последици от COVID-19 е в общ размер на 6,2 млрд. лева.

На поставен въпрос от участниците в дискусията за предприетото в полза на работодателите и гражданите на областно и общинско ниво, Каназирева обясни, че с решения на Общинските съвети по места са въведени редица облекчения, относно данъците, таксите, наемите на общинска собственост и социално подпомагане на нуждаещи се.  Някой от тях ще продължат да действат и след 13 юни 2020г.

1 2

Подобни статии

Top