Каназирева в Асеновград: Няма да позволя да се връщат пациенти!

Три жени от Дома за лица с физически увреждани в с. Джурково са с положителни проби за COVID-19.

Жените са на възраст между 30 и 40 години и в момента са в добро състояние. Те бяха настанени вчера в инфекциозна клиника на УМБАЛ “Свети Георги“ в Пловдив, след като им бе отказана хоспитализация от МБАЛ-Асеновград.

В Дома в Джурково се извършава пълно епидемиологично проучване. Дадени са указания. Взети са проби на всички 40 обитатели, както и на медицинския и обслужващ персонал, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева след извършената днес проверка по случая и проведена среща с директора на асеновградската болница д-р Иван Червенков.

Близо 60-те проби се очакват най-късно утре следобед. Ако бъдат установени други случаи на коронавирус, те ще бъдат настанени в МБАЛ „Асеновград“.

„Инициирах тази среща, защото за мен най-важното, в качеството ми на председател на Областния щаб, е преди есенно-зимния сезон всички организационни проблеми на територията на област Пловдив, да бъдат изчистени и да имаме готовност за всяка една ситуация. Асеновградската болница е с едно от най-добрите отделения.

В конкретния случаи е станало разминаване в информацията и лоша комуникация между екипите. По заповед на министъра на здравеопазването леглата за коронавирус, които трябва да бъдат разкрити тук са 22 – за средно тежки случаи и 6 за интензивно лечение. В деня, когато не са приети пациентите от Дома е имало 7 хоспитализирани. Моят апел е това повече да не се случва. Категорично, не може да не се отказва на Спешна помощ преглед и приемане на пациенти при наличие на свободни легла“, коментира областният управител.

1 2

Подобни статии

Top