Кандидат-общински съветник в Брезово на съд за марихуана - DC news

Кандидат-общински съветник в Брезово на съд за марихуана

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу 34-годишния Иван Иванов, кандидат за общински съветник на местните избори през 2015 г. в община Брезово, за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. При обиска в къщата на Иванов в Зелениково били открити 2 килограма 655 грама марихуана на обща стойност 15 930 лв.

По искане на главния прокурор от 22.10.2015 г.,  ЦИК разреши срещу Иванов да започне наказателно производство, тъй като в качеството си на кандидат-съветник, той е бил с имунитет.

През 2015 г. в землището на  с. Зелениково, местността „Райкина могила“, обвиняемият Иванов обработвал розови насаждения. В близост до тях, насадил и марихуана. През септември миналата година Иванов често отивал до тези растения, което било забелязано от свидетел. След подаден от него сигнал, полицейски служители установили, че до розите на кандидат-съветника имало цяла нива с двуметрови растения марихуана, които дори били подпрени с дървени колчета, за да не се пречупят. Имало и сгънати сиви полиетиленови чували, където да бъде събран конопът.

До средата на октомври 2015 г. разследващите наблюдавали Иванов, който освен, че обработвал розовите си насаждения, се занимавал и с конопа. На 20.10.201 5г.  разследващите от РУП – Раковски получили информация, че марихуаната била ожъната и пренесена от обвиняемия Иванов в наследствена къща, обитавана от него  в с. Зелениково.

На 21.10. 2015 г. разследващите констатирали,  че действително  растенията не се намират на мястото, където били посадени,  шест от тях били отрязани. Затова те незабавно се свързали с Иванов и отишли в наследствената му къща.

На пода в стая на втория етаж на тази къща била организирана своеобразна сушилня за марихуаната а вътре миришело на упойващото растение. Под дюшек в същата стая бил намерен сноп с 32 стръка марихуана, а на тавана на сградата имало още 110 стръка коноп, оставени да съхнат по гредите. Отделно от стръковете, имало листа марихуана, както и три броя сиви чували. Било извършено претърсване и изземване.

Подобни статии

Top