Кандидат-студенти на предварителен изпит по БЕЛ в ПУ

Над 1600 кандидат-студенти на предварителните изпити на Пловдивския университет през юни

934 души се явяват днес на предварителен изпит по български език в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски. По традиция това е най-масовият изпит за прием в ПУ.

Общо 1623 кандидат-студенти ще се явят на предварителните изпити до 5 юни в университета, като много от тях избрали да участват в няколко изпита.

По 5 предмета ще има писмен изпит утре – 3 юни. Това са психология, география на България, биология, музика и изобразително изкуство (в два кръга). За тях съответно са дали заявка 92, 49, 73, 5 и 31 души.

В понеделник – 4 юни, ще се проведат изпитите по ис­то­рия на Бъл­га­рия с 231 записани кандидати, ма­те­ма­ти­ка със 183-има и хи­мия 22-ма. В последния ден на предварителните юнски изпити – 5 юни, ще бъдат писмените изпити по английски език и информатика, за които са подали документи съответно 239 и 130 кандидат-студенти. На същата дата е и тестът със събеседване по физика, за него са записали 8 кандидати.

Начало на изпитите е от 9.00 часа, а изпитът за проверка на говорните и комуникативните способности, на който ще се явят 129 души, ще се проведе от днес до 5 юни от 14.00 до 17.00 часа в Рек­то­ра­та на университета: ул. „Цар Асен“ № 24 – Пловдив.

Оценките от всички предварителни изпити са равностойни на тези от планираните за провеждане през месец юли конкурсни изпити.

На предварителните кандидатстудентски изпити могат да се явят лица, завършили средно образование в предишни години или дипломиращи се през учебната 2017/2018 година. Кандидатите без диплома за средно образование също имат право да се явят на изпити, но не участват в класирането.

1 2

Подобни статии

Top