Кантонерът, забравил да спусне бариерата карй Асеновград, застава пред съда

Извършителите на още три тежки катастрофи с жертви, убийство и опит за убийство на съд днес

Седем наказателни дела ще бъдат гледани в Пловдивския окръжен съд днес, в първия ден, в който Висшият съдебен съвет разреши със своя заповед разглеждането на дела, които не може да бъдат отлагани. Извършителите на убийство, опит за убийство и четири тежки катастрофи с жертви ще застанат пред съдебните състави под тепетата.

Тежката катастрофа на жп прелеза в Асеновград е едно от делата, които ще имат днес разпоредително заседание. Кантонерът Кирил Македонски, който забравил да спусне бариерата на прелеза между гарите Крумово и Асеновград рано сутринта на 12 ноември, миналата година, застава пред съда, заедно с шофьора на „Опела“, който пък заради високата си скорост не успял да спре и бил блъснат от минаващия влак. Двамата ще отговарят за смъртта на един от пътниците в колата и нанесени телесни повреди на още един пътник в автомобила.

Още три тежки катастрофи с жертви ще бъдат разисквани в съда днес.

Пред съда, оттново в разпоредително заседание, ще застане шофьор на „Нисан Примера“, блъснал в Баня 83-годишна жена, която починала при инцидента.

Ще бъде съден и шофьор, който преди три години блъснал и убил с „Пежото“ си на пътя Пловдив – Карлово 77-годишен велосипедист.

Пред съда застава и шофьорът на пожарната, която се преобърна в канавката на 17 август 2018 година на пътя за Куклен заради мокрия и хлъзгав път. Тогава огнеборците отивали да гасят горящи сухи треви, но не стигнали до пожара. На място загинал ръководителят на екипа – 48-годишният Илиян Попов. Днес ще бъде разпоредителното заседание по делото. 

1 2

Подобни статии

Top