Кантонерът, забравил да спусне бариерата в Асеновград, остава в ареста

Кръвната му проба показала 2,61 промила алкохол

Кантонерът Кирил Македонски, който забравил да спусне бариерата на прелеза между гарите Крумово и Асеновград във вторник рано сутринта, остава в ареста за постоянно. Това определи Асеновградският районен съд преди минути.

Във вторник сутринта, малко след 7 часа, на прелеза пътнически влак блъсна лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 32-годишен шофьор. В колата са пътували още двама пътници – на 25 и 30 години. В резултат на удара тримата са с различни наранявания, като най-тежко е ранен 30-годишният пътник в автомобила. Той бе настанен с опасност за живота в УМБАЛ „Св. Георги“.

На кантонера бе повдигнато обвинение за  причиняване на телесни повреди на три лица по недпредпазливост в пияно състояние. Престъплението е тежко и предвижда от 2 до 10 години затвор.

Днес в съдебната зала стана ясно, че кръвната проба на Кирил Македонски, който работел в железопътната компания от 29 години,  е показала 2,61 промила алкохол. Според наблюдаващия прокурор Венелин Савов състоянието на тримата пострадали също не е добро. Единият от тях бил с три средни телесни повреди, вторият с две, а третият – с една.

Пред съда Македонски заяви, че 70% от вината била негова, а 30% на шофьора. По думите му шофьорът карал с висока скорост.

Кантонерът призна, че си взел предната вечер патронче с уиски и около 23.00 ч. започнал да пие, тъй като до 5 часа нямало други влакове. Когато се събудил в 5:00, изпратил първия влак, но за втория – в 7 бил с гръб към линиите. Той не успял да реагира и да спусне бариерата, когато видял колата да идва към прелеза, а в същото време влакът да преминава.

Македонски заяви, че съжалява за случилото се.

Определението на съда не е окончателно, то може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Окръжния съд в Пловдив.

Подобни статии

Top