Кантонерът, забравил да спусне бариерата в Асеновград, се признал за виновен

От НКЖИ ще уволнят прелезопазача, нямал място в компанията заради употребата на алкохол

Кантонерът, който не е спуснал бариерата на прелеза между гарите Крумово и Асеновград вчера, остава в ареста за 72 часа. Мярката му е наложена с прокурорско постановление на наблюдаващия прокурор, съобщи пред bTV зам.-окръжният прокурор на Асеноград Борис Михов.

Вчера сутринта, малко след 7 часа, на прелеза пътнически влак блъсна лек автомобил „Опел“, управляван от 32-годишен шофьор. В колата са пътували още двама пътници – на 25 и 30 години. В резултат на удара тримата са с различни наранявания, като най-тежко е ранен 30-годишният пътник в автомобила. Той настанен е с опасност за живота в УМБАЛ „Св. Георги“ и състоянието му все още е тежко.

Тежък инцидент на ЖП прелеза в Асеновград, трима са пострадали (СНИМКИ)

Прокурор Михов припомни тази сутрин, че вчера на прелезопазача бе повдигнато обвинение за квалифициран състав на престъпление в транспорта – причиняване на телесни повреди на три лица по недпредпазливост в пияно състояние.

„Престъплението е тежко и предвижда от 1 до 6 години затвор. След преценка на механизма на престъплението кантонерът е задържан с  прокурорско постановление за 72 часа и предстои да бъде внесено искане за мярка за неотклонение задържане под стража с мотива, че самото престъпление е изключително тежък случай, с висока степен на обществена опасност“, посочи зам.-окръжният прокурор на Асеновград.

30-годишен пътник от катастрофата в Асеновград бере душа в УМБАЛ „Св. Георги“

Той допълни, че прелезопазачът е разпитан в качеството си на обвиняем. „Той се признава за виновен, съжалява за стореното, но не дава обяснения по случилото се. Отказва да даде обяснения, защо е забравил да спусне бариерата. Свидетелите, очевидци на поведението му също не казват адекватна и основателна причина за това. Той е бил видян извън сградата на прелезопазача до самата бариера от свидетелите“, обясни Борис Михов.

1 2

Подобни статии

Top