Капитанът Балтанов излиза в мач №100 за Ботев (ВИДЕО)

Дори жена ми и баща ми са големи фенове на Ботев, разкрива футболистът преди дербито с ЦСКА-София

В днешното дерби срещу ЦСКА-София Лъчезар Балтанов трябва да изиграе своя мач №100 с екипа на Ботев (Пловдив). Преди двубоя капитанът на „канарчетата“ говори за досегашното си време при жълто-черните.

„Може би европейските мачове тази година, особено този с Бейтар (Йерусалим). Всички мачове са ми били специални, в повечето съм бил титуляр. Надявам се да продължавам по същия начин“, каза Балтанов пред камерата на Диема спорт.

„Предстоящият двубой срещу ЦСКА ще бъде по-специален, защото ще бъде под №100. Надявам се да постигнем победа и то с моя помощ“. Балтанов си спомни и за началото в Ботев:

„Получих едно обаждане от господин Вуцов, тогава беше треньор, следил съм изявите на Ботев, виждал съм, че е клуб с традиции и фенове. Подписахме договор и вече толкова години съм тук. Моята жена, баща й са големи фенове на Ботев, а това също може би наклони везните“.

„Усещането в началото беше, че първо трябва да се докажа. Казах още тогава, че ще оставя сърцето си на терена. Важна е любовта на хората. Когато прави това, което трябва и виждаш, че го приемат, това е важното.

Така се случи, че повечето футболисти вече дълго време играем заедно, майтапите преобладават, винаги има настроение, няма притеснение. Цялата съблекалня е прекрасна“, завърши Лъчезар Балтанов.

Снимка: Боян Ботев

Подобни статии

Top