Капитанът Димитър Илиев е №1 на Локо за 2018-а година (СНИМКИ)

Ален Ожболт с най-красив гол, „Черно-бялата Коледа“ бе в Панаира

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев бе избран за футболист №1 за отминаващата 2018 година. Той е събрал най-много гласове в анкетата, проведена сред привържениците на отбора. На второ и трето място в класацията са съответно Бирсент Карагарен и Мартин Луков. Нападателят на Локомотив (Пловдив) Ален Ожболт пък бе отличен като автор на най-красивия гол с попадението си срещу Витоша (Бистрица) . Имената им бяха обявени по време на традиционния за феновете на Локомотив празник „Черно-бяла Коледа“, който се проведе в Конгресния център на Международен панаир Пловдив.

„Благодаря на всички за обичта и подкрепата. През следващата година ще продължим да даваме всичко от себе си“,  каза капитанът на „черно-белите“ секунди след като получи наградата си от почетния президент и легенда на Локомотив  Христо Бонев.

Футболистът с добро сърце дари фланелката си от мача с Ботев (Пловдив) през август, в отбеляза победния гол накрая за 1:0 в Коматево, на търг в полза на за лечението на Теодор Красенов Георгиев. Той е с диагноза хипоплазия на зрителния нерв (недоразвит очен нерв). Началната сучма е 100 лева, а търгът продължава до 22-ри декември.

За постиженията си през 2018 година бяха отличени наборите 2003 и 2007 от ДЮШ  на Локомотив Пловдив. Припомняме, че набор 2003 стигна до полуфинал на Държавното първенство, а децата от 2007 станаха областни шампиони и участваха във финала на Държавното първенство. Награди получиха и тогавашните треньори на двата отбора Даниел Димитров (набор 2003) и Аян Садъков-младши (набор 2007), който отсъстваше и затова неговата награда прие настоящият треньор на набора Николай Греков. Индивидуална награда получи Слави Грозев от набор 2006, който по-рано през годината заслужи приза „Най-добър млад футболист“ на Асоциацията на Българските професионални футболисти.

Плакети получиха също реализиралият шампионския гол през 2004-та срещу Славия Нешко Милованович, наградени бяха и състезатели от боксов клуб „Лаута Арми“, както и привърженици на „черно-белите“.

Снимки: lokomotivpd.com

Подобни статии

Top