Капитанът на Ботев: Загубихме не само ние, загуби футболът!

Лъчезар Балтанов не се оправда за поражението от Локо, но предизвика дебат на феновете за играта и състоянието на отбора

Капитанът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов коментира загубата с 0:1 от Локомотив в градското дерби на страницата си във Фейсбук. Той призна, че на терена не е имало футбол, за което са виновни и двата отбора.

„Няма да се оправдам, всички имаме вина… Ще говоря за футбол, защото ми липсва. Липсва ми футболът, при който двата отбора се надиграват, пасове, надлъгване, емоция, желание да покажеш талант, защото футболът не е бой! Футболът не е ръгане и блъскане, не е ръгби, не е борба срещу стена… Защитата е сигурност, но само атаката носи емоция. Днес не сме загубили само мач, днес футболът загуби за пореден път!“, написа Лъчо в социалната мрежа.

Мнението му веднага предизвика вълна от отговори от страна на феновете – някои изразиха подкрепата си, но други посочиха слабата игра, слабата форма на футболистите, в това число на Балтанов и Неделев, както и че тимът няма нищо общо с онзи, който под ръководството на Николай Киров спечели Купата и Суперкупата и постигна победи в Лига Европа.

Някои дори заподозряха заговор срещу наставника, предизвикан от вътрешна борба за власт в клуба.

Подобни статии

Top