Карагарен: Помислих, че сънувам, когато до мен застанаха Моуриньо, Кейн и Сон! - DC news

Карагарен: Помислих, че сънувам, когато до мен застанаха Моуриньо, Кейн и Сон!

Националът на Локомотив (Пловдив) за преставянето на отбора у нас и в Лига Европа, за напускането на Бруно Акрапович и за злополучната си постъпка на мача срещу Тотнъм

Крилото на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен даде специално интервю за Sportal.bg, в което коментира различни теми. Сред тях бе представянето на тима през есента, напускането на наставника Бруно Акрапович, срещата с Тотнъм на Жозе Моуриньо на „Лаута“, както и ситуацията в националния отбор на България.

Първо как си? Как протича подготовката на Локомотив в момента?

– Благодаря, много съм добре. Малко съм изморен от тренировките, но това на този етап е нормално. Подготовката протича добре и засега времето позволява да тренираме по програма. Имаме още няколко дни. Дано всичко е наред и да няма контузени.

Изиграхте четири мача, в които записахте четири победи. От значение ли са резултатите в контролите?

– Не на този етап резултатите не са важни, така казват треньорите ни. Имат изисквания от нас и да внимаваме в единоборствата. Всички се стремим да правим това, което казват. Все пак победите са важни за мен, независимо дали е контрола или официален мач. Трябва винаги да искаш да победиш.

Как оценяваш работата си с Александър Тунчев, както и работата на треньора с отбора?

– Разбираме се добре засега. Малко го ядосвам в дадени ситуации, но не е умишлено (смее се). Лично за мен Тунчев е перфектен треньор и вярвам, че ще стигне далече. Знае как да говори и подходи с всеки един от нас. Има големи виждания и ние всички се стремим да правим това, което казва. Вярвам, че той е точният човек, с когото ще продължим с големите успехи.

Няма как да не те попитам за Бруно Акрапович. През последните дни прехвърчаха искри между Христо Крушарски, Атанас Узунов и треньора. Как се почувства при напускането му и какво мислиш за създалата се ситуация?

– Както всички и аз бях доста изненадан. Не съм го очаквал. Всеки сам избира своя път, няма какво друго да кажа. Пожелавам му успех. Да е жив и здрав!

Успя ли да гледаш церемонията „Футболист на годината“? Димитър Илиев спечели приза, а Мартин Луков – наградата за най-добър вратар. Очаквахте ли това в отбора?

– Гледах церемонията вкъщи. Знаех, че Луков ще спечели приза за най-добър вратар. Той е много добър футболист и заслужава тази награда. Изкара ни в доста мачове. За Митко Илиев не очаквах, че ще спечели за втора поредна година. Това е много голямо нещо и само мога да се радвам, че играя с такъв капитан в един отбор. Той е нашият лидер и го показва постоянно на терена. Пожелавам им другата година да затвърдят наградите си!

По всичко изглежда, че Александър Тунчев ще разчита много на младата вълна във вашия отбор. Какви са впечатленията ти от младите момчета в състава и опитвате ли по-опитните да им помагате със съвети?

– Имат качества, но трябва време. На тях им е трудно и се притесняват, което е нормално. Правим каквото можем, помагаме им, говорим с тях, гледаме да свикнат по-бързо с всичко. Треньорите ни знаят как да им говорят и да ги подготвят, за да се представят по-добре както на тренировките, така и на мачовете. Имат качества, просто трябва да вярват в себе си, за да покажат най-доброто и да помогнат на отбора.

Преди известно време се появиха информации, че има интерес от Турция към теб. Реален ли беше той?

– Имаше, но явно не е било писано да се случи още. Аз съм футболист на Локомотив и ако има нещо, аз и Христо Крушарски ще решим какво да правим. Засега няма нищо! Ако се представям добре, може да има нещо конкретно занапред.

Като спомена Крушарски, той много често казва, че си му като син. Наистина ли има по-специално отношение към теб?

– Щом го казва (смее се). Да, близки сме и не мога да отрека. Ако не беше той, сега нямаше да съм в Локомотив и нямаше да мога да сбъдна доста от нещата, които ми се случиха през последните 2-3 години. Радвам се, че познавам такъв добър човек като него и му пожелавам да е жив и здрав още много години.

1 2

Подобни статии

Top