Каракачанка и питбул нахапаха зверски стопанката си

49-годишна жена е била нахапана от собствените си кучета

– каракачанска овчарка и питбул, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Тежкият инцидент е станал в казанлъшкото село Ръжена в понеделник, а районната прокуратура в Казанлък извършва проверка по случая.

В хода на проверката е установено, че на 26 февруари 2018 г., около 14.30 часа собственичката на двете кучета, които свободно били отглеждани в двора на къщата й, излязла да ги нахрани. Кучетата се сбили за храната и жената решила да ги разтърве. Те обаче се нахвърлили срещу нея и започнали да я хапят.

Чувайки виковете на майка си, синът на пострадалата жена вързал кучетата и предвид нуждата от лекарска намеса я откарал във Филиала за Спешна медицинска помощ в Казанлък. От извършения преглед в здравното заведение било установено, че пострадалата жена, с инициали М. Х., е със скъсани сухожилия на лява ръка, контузия на носа и множество други по-леки наранявания от ухапване по цялото тяло.

Пострадалата била оставена за лечение в хирургично отделение на МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски“ гр.Казанлък. Полицейски служители пък отишли на място и започнали разследване по случая.

Извършената проверка е установила, че двете кучета се отглеждат от М. Х., без да са взети необходимите мерки, за да не създават опасност за хора или за други животни.

Районна прокуратура-Казанлък ще прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление по чл.325в от Наказателния кодекс, а именно „неполагане на достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор в резултат на което, то причини средна, тежка телесна повреда или смърт на човек“.

Ще се прецени и дали е нарушена Наредба № 7 „За реда и условията при отглеждане на животни на територията на Община Казанлък“, където е регламентиран реда за установяване на нарушения и търсене на административно-наказателна отговорност. Едва тогава ще стане ясно дали животните ще бъдат изпратени в Общински приют.

Снимката е информативна: YouTube

Подобни статии

Top