Каракачанов: Хеликоптерът Ми-17 – от 90-та година. Вероятно е авария!

Военният министър Красимир Каракачанов пътува към мястото на тежкия инцидент, при който загинаха пилота, помощник-пилота, а бордовия инженер е тежко пострадал.

Пред NOVA Каракачанов потвърди за загиналите и ранения и обяви, че по първоначална информация всичко е станало мигновено, за секунди.

„Най-вероятно някаква авария е причина за инцидента, но по това, което знам, самите пилоти не са успели да подадат сигнал“, обясни в ефира на телевизията Каракачанов.

Той поясни, че хеликоптерът Ми-17 е съветско производство и че е на въоръжение в нашата армия отпреди 1990 година.

По думите на Каракачанов пилотите са били опитни и най-вероятно грешката не е в тях. Фаталният инцидент вероятно се дължи на авария, подчерта военният министър.

Според него причината едва ли е липса на натренираност.

Припомняме, че около 20.30 ч. хеликоптер Ми-17 с четирима души на борда падна на земята на военното летище Крумово, в непосредствена близост до гражданското летище Пловдив. Няма отменени полети.

Районът е отцепен от Военна полиция, на място има и прокурори от Военната прокуратура.

Пострадалият член на екипажа е откаран около 21.15 часа в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив. Той е в тежко състояние, контактен е, няма опасност за живота му. Мъжът е вкаран в шокова зала. Лекарите не дават повече подробности за състоянието му.

Подобни статии

Top