Каракачанов идва за борсата „Бъди войник“ в Пловдив

Министърът на отбраната ще присъства на „Бъди войник“ на кулминацията на два бойни празника

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на събитията от информационната кампания „Бъди войник“ в град Пловдив на 17 октомври, четвъртък.

Пловдив е 27-ият град, в който се провежда кампанията за популяризиране на военната професия „Бъди войник“. Проявите в него ще бъдат своеобразна кулминация на празника на Военновъздушните сили (ВВС) по случай 107-ата годишнина от тяхното създаване (16 октомври) и Деня на военните парашутисти и празник на 68-а бригада „Специални сили“ (18 октомври).

На тях ще присъстват още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, началникът на гарнизон Пловдив и командир на Силите за специални операции (ССО) бригаден генерал Явор Матеев, командирът на Националната гвардейска част (НГЧ) полковник Кънчо Иванов.

От 16.00 ч на площад „Централен“ в град Пловдив ще бъде разположена информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. На нея са представени с информационни материали Сухопътните войски, ВВС, Военноморските сили, ССО, Регионалната служба „Военна полиция“, НГЧ, Централното военно окръжие. Присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия. В информационната борса участват и представители на Националния военен университет „Васил Левски“, които ще разясняват условията за прием и обучение във висшето военно училище.

1 2

Подобни статии

Top