Каракачанов от Войводиново: Циганите станаха изключително нагли!

Военният министър по спешност посети селото след снощните размирици

„Циганите в България станаха изключително нагли“, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който по спешност отиде в размирното Войводиново, след като вчера в селото за малко не се стигна до извънредна ситуация след побоя над ефрейтор Валентин Димов от 68-ма бригада „Специални сили“.

Протест във Войводиново срещу роми заради побой над военен

„Търпимостта на българското общество се изчерпа“, отсече още вицепремиерът преди срещата си с кмета на село Войводиново, област Пловдив Димитър Тосков и кмета на Община Марица Димитър Иванов.

По думите му циганите у нас вчера били полицай, днес убивали и какво ли още не.

„Предстои операция на военнослужещия от 68-ма бригада Специални сили, който пострада при побой от цигани в село Войводиново“, поясни още Каракачанов.   Той добави, че е посетил военнослужещия в болница „Св. Пантелеймон“, където е настанен пострадалият.

Операция ще му бъде направена утре. Той е със спукана скула и много кръвонасядания покрай очите.

„Нападателите са го удряли предимно в главата“, каза още Каракачанов. Той добави, че състоянието му е добро, има средна телесна повреда и може би ще бъде изписан след няколко дни.

„Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението“, заяви още Каракачанов.

С министър Красимир Каракачанов във Войводиново бе и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев.

Източник: Blitz.bg
Снимка: архив DCNEWS

Подобни статии

Top