Карантината на президента Радев пада, PCR-тестът му е негативен

Той бе карантиниран след заседанието на КСНС

Във връзка с постъпили журналистически въпроси прессекретариатът на държавния глава информира, че резултатът от PCR теста на президента Румен Радев, направен днес следобед, е негативен. Това съобщиха от пресслужбата на Президентството.

Припомняме, че малко след края на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, който се проведе във вторник, председателят на парламента Никола Минчев даде положителен тест за COVID-19. В резултат на това бяха карантинирани всички присъстващи на КСНС, включително премиера Кирил Петков, министърът на отбраната и др.

Премиерът се срещна с представители на партия „Възраждане“

Междувременно стана ясно, че PCR теста на премиера Кирил Петков също е негативен и той също беше освободен от карантината.

Веднага след като излезе негативният резултат от PCR теста на премиера и наложената изолация отпадна, Петков спази ангажимента си и прие представители на партията, организирала протеста срещу ковид ограниченията.

На срещата беше решено да се създаде работна група с участието на медици и статистици, които да обсъдят и евентуално да променят част от мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Работната група ще функционира поне 2 седмици, след което ще бъде изготвен доклад до премиера Петков.

Подобни статии

Top